Treffit >> Yleistä treffeistä

Yleistä treffeistä

Koirakerho järjestää treffit kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Treffeille lähetetään kutsu ja ohjelma postitse jokaiselle jäsenelle viimiestään 2 viikkoa ennen treffejä. Nettisivuilla sekä Facebook-sivuilla tiedot on nähtävissä heti, kun aika ja paikka ovat tiedossa. Treffeille ei yleensä tarvitse etukäteen ilmoittautua. Treffien hinta on 45-55 euroa / vaunukunta, riippuen paikasta.

 

Treffit alkavat

Treffit alkavat perjantaina klo 12 ja päättyvät sunnuntaina klo 12. Vaunukunnat saapuvat paikalle oman aikataulunsa mukaan. Koirakerhon toimihenkilöt ovat jo portilla vastassa ja ohjaavat eteenpäin. Tässä vaiheessa kerätään SF-Caravan jäsenkortit, jotka saa takaisin kun käy maksamassa treffimaksun Koirakerhon omalla toimistolla.

 

Koirakerhon oma toimisto on näyttelyteltassa keskeisellä paikalla ja se on erikseen merkitty Toimisto-kyltillä.

 

Kaikki Koirakerhon toiminta tapahtuu/alkaa Koirakerhon omalta toimistoteltalta 

 

Treffeille kannattaa varata mukaan käteistä rahaa sillä maksuksi käy vain käteinen.

 

 

Treffien kulku

Kutsusta selviää treffien ohjelma. Jokaisilla treffeillä ovat saunat, visailupolku kysymyksineen sekä arpajaiset. Vaihtuvana ohjelmana järjestetään luentoja, koulutusta, kilpailuja jne. Myös uusia ohjelmaehdotuksia otetaan vastaan.

Kevään treffien yhteydessä järjestetään vuosikokous sekä arvotaan koirista vuoden Kuningas ja Kuningatar. Syystreffeillä on Mach Show eli leikkimielinen koiranäyttely. Kaikki ohjelma on vapaaehtoista.

 
Ihmiset ja koirat treffeillä

Treffeillä parasta on vuorovaikutus samanhenkisten karavaanareiden kanssa. Ihmisille juttuseuraa löytyy varmasti, samoin koirille karvaisia kavereita. Kaikilla on mukavaa ja meidät toivotetaan vastakin tervetulleeksi, kun pidämme koirat kiinni ja keräämme niiden jätökset.

 

Taluttimet ja liikkuminen treffialueella

 

Toivomme, että treffialueella liikuttaessa ei käytettäisi taluttimena flexiä, koska sen hallinta on vaikeampaa kuin kiinteän hihnan ja pitkälle päästessään koirat yltävät vieraisiin autoihin ja vaunuihin asti. Vaunussa tai autossa tai niiden luona olevat koirat luonnollisesti suojelevat omaa reviiriään ja siitä puolestaan saattaa seurata epämiellyttäviä tilanteita.

 

Juoksuaika Toivomme, että jos narttukoiralla on juoksuaika, omistaja ilmoittaisi asiasta jo treffeille saapuessaan, jolloin pyrimme järjestämään leiriytymispaikan niin, ettei se olisi välittömässä läheisyydessä uroskoirista (koska pojat ovat poikia myös treffeillä). Kaikki koiranomistajat koirineen ovat tervetulleita juoksuajoista huolimatta, koska tämä on vain järjestelykysymys.

 

Kuningas ja Kuningatar -arvonta

Siinä kaikkien treffeille saapuneiden koirien nimet kirjoitetaan lapulle, nartut punaiselle ja urokset siniselle lapulle. Arvonnassa nostetaan yksi nimi kerrallaan ja koira, jonka nimi on nostetussa lapussa, putoaa kisasta. Näin arpoja nostetaan kunnes jäljellä on vain 1 sininen ja 1 punainen arpalippu. Koirat joiden nimi noissa kahdessa lipussa on, ovat Kuningas ja Kuningatar

 

Match Show -info

Osallistuminen sisältyy treffimaksuun ja edellyttää kerhon jäsenyyttä sekä asianmukaisia rokotuksia.

 

Match show, eli "mätsäri" on leikkimielinen ja epävirallinen koiranäyttely, jossa on luokat pennuille (alle 12 kk), veteraaneille (yli 8 vuotta), pienille koirille (säkä alle 40 cm) sekä isoille koirille (säkä yli 40 cm) ja lisäksi "Äijähandler".

Mätsärin kulku on melko yksinkertainen. Koirakot menevät kehään ilmoittautumisjärjestyksessä, kaksi koirakkoa kerrallaan. Kehäsihteeri kutsuu koirat kehään. Kehässä tuomari tutkii ja arvostelee koirat yksitellen, pienet koirat arvostellaan usein myös pöydällä. Tuomari arvostelee myös koiran liikkeet, usein pyydetään ravaamaan ympyrä, suoraan edestakaisin tai kolmio.
Koirat arvosteltuaan tuomari antaa paremmaksi katsomalleen koiralle punaisen nauhan ja toiselle sinisen nauhan. Molemmat koirat ovat jatkossa. Kun kaikki luokan koirat on arvosteltu ja jaettu punaisen ja sinisen nauhan saaneisiin, arvostellaan ne yhdessä, ensin siniset, sitten punaiset. Sekä sinisen, että punaisen nauhan saaneista tuomari sijoittaa 4 parasta koiraa, jotka palkitaan.

Jokaisen luokan parhaat koirat menevät lopuksi BIS, eli Best In Show-kehään, jonka voittajaksi valittu koira on koko mätsärin voittaja.

 

Johto- ja työryhmä

on työvuorossa ollessaan aina pukenut päälleen Sähkön sinisen Koirakerhon liivin, joten jos jokin asia askarruttaa, voit aina kysyä neuvoa henkilökunnalta.

 

Nähdään seuraavilla treffeillä!